Lecțiile învățate din greșelile altor persoane pot face diferența între succesul și bunăstarea pe care îți dorești să le obții și eșec.
Pentru a afla care sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii nu reușesc să aibă succes, rețeaua americana de televiziune CNBC a discutat cu 10 milionari și consilieri din cunoscutul grup “The Oracles”, al celor mai cunoscute personalități de business din America.
1. Nu încerci
„A nu te prezenta și a nu încerca să profiți de o oportunitate reprezintă motivul numărul unu pentru care oamenii eșuează și este o greșeală comună, făcută facil.
A încerca iar și iar necesită încredere și perseverență, dar oferă, totodată, disciplină. Nu o să cucerești niciodată ceva în direcția căruia nici măcar nu te îndrepți. Dacă nu încerci să evoluezi, vei stagna, îți vei pierde motivația și, într-un final, te vei regăsi într-o spirală a regresului.”
– Grant Cardone, fondator Cardone Capital, un imperiu de imobiliare cu o valoare estimată de 750 de milioane de dolari.
2. Delăsarea
„ E tentant să nu faci nimic, să lenevești, însă dacă vrei să obții rezultate extraordinare, trebuie să muncești pentru ceea ce îți dorești!”
Părinții mi-au spus mereu că pot face orice îmi doresc și că pot ajunge să fiu exact cum vreau cât timp muncesc pentru a îmi atinge aceste obiective. În orice caz, probabil muncesc prea mult – dar exact asta trebuie să fac!
-Michael Ovitz, cofondator și fost președinte CAA; investitor, filantropist, fost președinte al companiei Walt Disney.
3. Atitudinea negativistă
„Când caut un nou angajat pentru propriul business sau un parteneriat cu un antreprenor pe „Shark Tank”, urmăresc îndeosebi o anumită calitate: atitudinea pozitivă. ”
Obișnuiam să cred că pot schimba o persoană a cărei atitudine este nepotrivită, însă ceea ce am învățat de-a lungul anilor este că pot doar să o concediez. E nevoie de un singur angajat negativist într-o echipă formată din alți zece oameni fericiți pentru a doborî moralul întregului colectiv, însă nimic nu stă în calea unei persoane care spune „Vom reuși!”
Chiar și în perioade dificile, trebuie să îți restabilești echilibrul interior și să gândeși pozitiv, indiferent de situația cu care te confrunți!
-Barbara Corcoran, fondator The Corcoran Group, gazda podcastului „Business Unusual”, investitor „Shark Tank”.
4. Aștepți prea mult înainte de a lua o hotărâre
„Dacă poți aplica regula 40/70, te vei bucura de succes indiferent de ceea ce alegi să faci. Acum mulți ani, am învățat o lecție valoroasă de la generalul Colin Powell: Ai nevoie de resurse informaționale cuprinse în intervalul 40%-70% pentru a putea lua o decizie. Dacă vei aștepta certitudini, vei rata oportunitățile. Deci cum iei o hotărâre dacă nu ai încă toate datele necesare? Ai încredere în instinctul tău, riscă și treci peste.
O structură de conducere eficientă reprezintă fuziunea dintre cunoștințe și experiență. Deseori, iscusința de a lua o decizie fără a ști anumite informații poate fi cel mai mare atu al tău!
Shaun Rawls, fondator și director executiv al Rawls Consulting
5. Nu zâmbești
„Puterea zâmbetului este subestimată. Un zâmbet cald și blând transmite încredere, sentiment ce reprezintă piatra de temelie a negocierilor în business. Nu doar că adaugă o notă de pozitivitate expresiei tale faciale, dar te face să pari, de asemenea, mai primitor.”
Oamenii vor să se implice în afaceri cu persoane plăcute, cu care pot crea o conexiune și alături de care se simt confortabil. Nu încerca să zâmbești fals! Cu cât ești mai sincer, cu atât mai mare va fi impactul pe care îl creezi!
Studiile au demonstrat, de asemenea, faptul că dacă zâmbești ești mai fericit, mai sănătos și mai creativ. Și mai presus de toate, un zâmbet e gratuit!
-Holly Parker, fondator și CEO „The Holly Parker Team at Douglas Elliman”, broker premiat pentru că a făcut vânzări de peste opt milioane de dolari.
6. Te concentrezi în prea multe direcții concomitent
„Alege un singur lucru de care ești cu adevărat pasionat și încearcă să îl faci mai bine decât oricine altcineva! Există deja prea mulți oameni care au 1000 de idei extraordinare, însă nu le pun în aplicare! Totuși, ajung să fie implicați în afacerile oricui altcuiva.
Dacă nu ești un avocat, de exemplu, nu încerca să pari unul. Rămâi în zona ta de activitate și deleagă sarcinile care nu ți se potrivesc spre profesioniști ai domeniului respectiv. Semnează contracte și dezvoltă-ți compania ca la carte. Dacă tot o faci, fă-o cum trebuie!
În trecut, am părăsit o companie pentru că fondatorul acesteia era mai preocupat de ideile pe care le avea decât de succesul afacerii sale. Și în timp ce el visa la inovație, și-a neglijat compania, fără a îi mai acorda resurse și implicare. În consecință, am ajuns să pierdem multe oportunități promițătoare.”
James Daily, partener fondator al Daily Law Group
7. Nu îți programezi activitățile importante în calendar
„Ca antreprenor, îmi desfășor activitatea bazându-mă pe o regulă esențială: organizarea și programarea exactă a fiecărei activități pe care trebuie să o fac. Poate părea ceva simplu și intuitiv, însă multe persoane nu reușesc să facă asta.
Dacă poți să îți impui un ritm propriu în care să îți atribui sarcini și să îți porgramezi toate întâlnirile, nu o să ajungi în situația de a te chinui să îți amintești toate lucrurile pe care deja le-ai uitat la trei dimineața.”
-Dennis Najjar, cofondator al AccountingDepartment.com
8. Imiți orbește oameni de succes
„Când există o multitudine de soluții pentru o problemă, poate părea ușor să alegi una care a fost pusă în aplicare deja de altă persoană. Totuși, adevărul este altul: nu contează dacă o rezolvare a funcționat pentru altcineva, cu adevărat important este dacă poate fi aplicată sau nu în cazul tău.
Cei mai buni lideri nu imită orbește alți oameni de succes din jurul lor. Ei știu că dacă vor purta zilnic o helancă neagră, nu vor deveni Steve Jobs. Totuși, caută elemente ce contribuie la dezvoltarea succesului și le aplică adaptându-le la nevoile lor.”
-Luke Freiler, CEO și cofondator al Centercode
9. Încerci să controlezi totul
„Dacă vrei să îți atingi țelurile, este necesar să renunți la ideea conform căreia tu trebuie să controlezi totul.
Uneori, tot ce trebuie să faci este să accepți realitatea cu care te confrunți într-o anumită situație, să fii hotărât și să aloci timp activităților în cadrul cărora chiar poți face o diferență.Aceasta este cheia succesului atât în viața ta profesională, cât și în cea personală.”
-Alon Rajic, CEO al Review Home Warranties
10. Nu te arunci niciodată în necunoscut
„Mottoul pe care noi îl aplicăm la birou este „Ori faci un salt cu parașuta, ori nu!”. Dezvoltarea unei companii, a unui brand personal sau a anumitor idealuri în carieră depind doar de mentalitatea ta. Ieși din zona de confort și nu evita lupta cu un oponent care, în aparență, îți pare superior.
De exemplu, ai decis să aplici pentru o poziție executivă pe care ți-o dorești cu ardoare, chiar dacă este condiționată de zeci de ani de experiență și pare imposibil de obținut, luând în considerare calificările pe care tu le ai. Care-i cel mai rău lucru ce s-ar putea întâmpla? Poți obține jobul, dar să descoperi ulterior că nu faci față atribuțiilor pe care le ai. Totuși. nu înseamnă că nu te poți implica mai mult sau că nu vei învăța.
În șase luni, poți evolua foarte mult, te poți bucura de o dezvoltare pe care nu ai fi obținut-o altfel. Și chiar dacă nu primești acel job, cel puțin poți afirma cu mândrie că ai încercat, iar asta te poziționează deasupra celor care nu au acționat pentru că s-au temut prea mult de eșec.”
-James Sixsmith, fondator și CEO al Trade Context, cofondator SpeedUpTrader, fost jucător profesionist de hockey.
„The Oracles” este un grup al antreprenorilor de elită din lume care își împărtășesc strategiile de succes din business, cu scopul de a ajuta alte persoane să își dezvolte afacerile și să se bucure de o viață mai fericită.
ThePressOffice.ro este o platforma independenta de promovare a antreprenorilor, companiilor si intereselor de afaceri din Romania.