Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România a anunțat că a obținut un împrumut de 20 de milioane de euro, de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România.
„Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, îşi consolidează angajamentul de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România, prin obţinerea unui împrumut de 20 de milioane de euro, de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB). Finanţarea va permite companiilor să investească în active, să-şi extindă operaţiunile şi să-şi sporească competitivitatea pe pieţele locale şi internaţionale”, anunţă Garanti BBVA Leasing, potrivit news.ro.
Garanti BBVA, împrumut de 20 de milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor din România
Facilitatea aceasta marchează cel de-al patrulea acord de finanţare între BSTDB şi Garanti BBVA Leasing, de-a lungul parteneriatului care datează de zece ani. Cumulat, 42,5 milioane de euro au fost investiţi în economia locală, prin finanţarea IMM-urilor de către Garanti BBVA Leasing, cu sprijinul BSTDB.
Peste 500 de companii româneşti au beneficiat de finanţări prin leasing, ȋn urma parteneriatului cu BSTDB, primind sprijin financiar important, care stimulează investiţiile, consolidează capacităţile operaţionale şi promovează rezilienţa economică pe termen lung.
„Acest nou împrumut ne consolidează capacitatea de a sprijini IMM-urile în achiziţionarea echipamentelor şi activelor de care au nevoie, pentru a se dezvolta şi a concura eficient. Pe măsură ce companiile navighează într-un mediu economic în schimbare rapidă, ne propunem să oferim instrumentele financiare, care să le ajute să beneficieze de oportunităţi de dezvoltare şi să construiască pentru viitor”, a declarat Okan Yurtsever, director general al Garanti BBVA Leasing, conform sursei citate anterior.
Reprezentanții Garanti BBVA Leasing au mai precizat că noul împrumut „ar urma să aibă un impact semnificativ asupra dezvoltării afacerilor, prin facilitarea accesului la echipamente şi resurse moderne, precum creşterea capacităţii de export, generarea de venituri fiscale şi stimularea creşterii economice”.